28 May 2011

i stalk ur profile

dulu mse kt uum ak hanya mampu upload lirik lgu nie je sbb UT di band di sne...lani da blk uma, leh upload ape2 vid je...huhu...sonok2....so layan la vid nie ok...lgu peberet tbaru...huhu....

video


sape2 yg nk tgk lirik die blk leh tekan kt cni....lagu buat kamo...

27 May 2011

perasaan cute???

hahahaha....lucu lak title nie..ni idea dgn kak dd, nenek, kak ain n ziha mse otw blk dr musmuh....bacela...

ntah laa...ak heran nape banyak org rase diri die cute...
(kadang2 aku pon ade rase gak:p...)
sume org ade punya kelebihan kat wajah masing2
so,jgn lah terlalu meninggi diri sangat
kadang2 ade yg gune kelelebihan tu kejalan yg salah...
tp xperlu lah ak bgtau salah kemana kn...
yg xcute plak! merendah diri serendah2nye....
mungkin ko xcute tp ko smart
mungkin ko xsmart tp ko baik hati...pe2 jelah...
mungkin gak ko rasa macam xda ape2 yg lebihnye tetang diri ko...
tp melalui hati ko, ko boleh rase...
yg ko sebenarnya lbh smart n cute dr org lain...seyesly!
coz bg ak, sume bende mule dr hati...
hati yg akan pancarkan kat muke ko...
samada ko nie menarik o x...
xda guna ada rupa yg cantik tp perangai mcm monyet....
dlm pic nampak elok, lawa tp bila dah jumpa....
ADUHAI!!!
as for myself, (ceh nk judge diri sndri nie...)
ak rse ak nie adalah org yg biasa je...notin special...
n ak jugak sedang mencari seseorang yg biasa mcm ak....
coz ak kn biasa2 je..hehe...melalut dah!
heheheheh
sekian~
PEACE!!!!Wink

23 May 2011

= coretan hati:( =

hatiku tersentuh takkala memikirkan tentang rakan2ku yg kukenali di uum ini.
sayu dan pilu sekali.
aku tidaklah mengenali mereka selama aku mengenali rakan2 TEYLku.
tapi hubungan persahabatn yg terjalin selama ini sudah cukup untuk menimbulkan rasa sayang dalam hatiku ini.
ya, aku sangat yakin, AKU SAYANG mereka semua.
tapi, aku dan mereka akan berpisah tak lama lagi.
kami akan PASTI berpisah:(.
macammana?
apa yg harus aku lakukan?
inilah perkara yg paling aku takuti saat dan ketika ini.
                                            tapi aku tahu, ini semua pasti akan terjadi.
                                            kalau bukan sekarang, esok lusa.
                                            aku sangat selesa bersama mereka disini.
                                            hmmmm....AKU BENCI PERPISAHAN!


kawan aku, yazid pernah berkata,
"jangan ditangisi perpisahan itu kerana disebalik setiap perpisahan, pasti ada satu PERTEMUAN. jadi, jika kau takut akan perpisahan, jangan pernah bermimpi untuk menghampiri pertemuan..."
aku amat terasa dengan kata2 itu.
aku tahu tidak ada benda yg kekal didalam dunia ini.
tapi aku masih belum puas.
belum puas dalam menikmati setiap detik kemanisan dan kepahitan bersama mereka.
aku masih ada banyak benda yg mahu dikongsi.
aku mahu mengenali mereka dengan lebih mendalam.
tapi apakan daya, aku harus tabah.
tabah dalam menghadapi liku2 perpisahan ini.




"YA ALLAH, 
aku merayu padamu, 
kau jagalah kawan2ku yg kukenali di uum ini dengan baik. 
berilah mereka perlindunganMu. 
sayangilah mereka seperti mana aku menyayangi mereka. 
aku REDHA dengan perpisahan ini. 
aku pasrah dengan takdirmu...."

22 May 2011

berjiwang macam ILHAM:)

lumrah hidup sebagai manusia
menyimpan impian untuk hidup dengan org yg kita cintai
tpi sayangnya itu hanyalah angan2 mat jenin
bila kita mencintai seseorg
belum pasti "dia" akan nampak kehadiran kita
mahupun mghargai kita
dan apatah lagi merasai kehangatan cinta kita
adalah lbh baek kita memilih org yg mencintai kita
walaupon kita mungkin tiada perasaan cinta padanya
sbb kita akan rasa lebih disayangi n dihargai

19 May 2011

berkata-kate dgn hati

cinta memang manis.
kadang-kadang buat kita lupa diri.
tapi tulah,
kita kena pandai kawal diri supaya kita jgn jadi hamba cinta.
banyak org cakap
cinta ni macam coklat...
cinta pahit macam hempedu lah...
cinta macam gula2 kapas lah..
cinta macam bawang merah lah..
tapi bagi ak cinta 2 macam minum secawan COOLBLOG perisa oreochoc....
kalau terlabih serbuk choc nya kita akan rasa pahitnya saja....
sehingga membuat kita berfikir untuk tidak meminumnya lagi...
tp kalau terlabih air gula pulak maka kita akan rasa manisnya saja....
kbnykn org suka yg manis
sayangnya... sebab nakkan yg manis
mereka tak sedar dalam diam mereka sebenarnya memusnahkn diri sendiri...
sebab tu kita harus pandai mengadun rasanya spaya kita tak rasa manis n pahitnya saja....
apa yg kita dapat rasa ialah SEDAPNYA secawan COOLBLOG...
begitulah cinta...
kita harus pandai menghadapi pahitnya rasa sakit dalam hati ketika bercinta....
kita juga tahu bahawa cinta xseindah yg kita fikirkan.
banyak yg harus dilalui macam cemburu, godaan, kejujuran....
namun kita juga tak boleh terlampau seronok dengan kemanisan bercinta....
sebab nanti akan tiba satu saat bila kita dah terbiasa dgn kemanisan
maka kita tak akan dapat lagi hadapi kepahitan yg mendatang...
so,bila kita tahu cara mghadapinya maka apa yg kita dpt ialah KEBAHAGIAAN ya abadi...(T_T)

17 May 2011

:::newborn lil sis:::

just wanna share some pics of my newborn lil sis...huhu...damn excited...cant wait to go home n meet her...finally, after 23 years, im no longer holding the title as the youngest in the family....i have ADIK!!! hehe:)...im so happy like a bird flying in d sky...*wheeeeee*



= NUR ALIA NABILA =
ala tomei2 iye 2....

anje domok sy nie....

selamat malam....tidurlah....sygku.....

16 May 2011

live a colourful life


happy laa rse sbb EXAM dah habis...huhu....
mlm ni 1st nite tdo tanpa books and notes by my side....
rse tenang...aman...dan damai...
hehehe...
bile rse happy sume bende jd cerah....
walaupon ade gundah dihati, tp ia boleh ditutup sebentar...
kerna mahu enjoy rse happy ini...
satg sambung emo blk ok...
hehe...:)

15 May 2011

lgu buat kamo...

Ohh.......ini kisah sedihku
aku mengharapkan sesuatu yang tak pasti

di saat kau disisiku
hidupku terasa indah
hidupku penuh warna-warni 
seperti pelangi

ku akui ku rindukanmu
saat kau tiada disisi
hancur hatiku bila kau sudah berpunya

*i stalk your profile when i miss u
tengok semua gambar you tanpa jemu
i stalk your profile when i miss u
adakah kau juga memikirkanku

semua gamba-gambar u bersama si dia
dalam caption "nya" kata mu "aku cinta dia"
reaksiku meluat tapi sedih pun ada
memang kau ini player tapi malangnya ku mahu kau jua

ulang *(2x)

kau seolah memberiku harapan
di saat sunyi rasa kesepian
kau seolah memainkan prasaan
inginku membencimu tapi aku yang tak tahan

ulang *(2x)


adakah cinta di balas...

11 May 2011

11 mei saksi segalanya!


"aku lemah tanpa kamo

ku mahu mu dampingi ku...."

hmmm:(....that song described what is my feeling right now...they really make me happy on my bornday...



how laa i can throw away this  feeling? 
klu mereke asyik buat all the sweet things....
4 god sake, i will definitely gonna miss them...
alot!! even, sekarang pon da rindu....

but, i hv 2 b strong...xbole tunjuk rse sedih...
i noe, they gonna hv the same feeling as mine...












tp serious shit im not ready yet 2 leave them...
i still wanna b with them...spend all d bez moment 2gthr...
owh, it such a gud feeling....2 hv 'em as my besties!!!
THANX 2 ALIA, PIKA, HAM, ELMO, JORDY, AN & YEN!!!!

07 May 2011

kemane hilangnye exam mood~

sem nie sem plg malas dlm sejearah....
xde mood lngsg nk stdy....
perlu mencari mood dlu...
nyway, GUD LUCK 2 ALL....

15 April 2011

mandi manda di kolam censellori

pose cepat sblm uk dtg...

see....its us....huhu

ini juge antara kerje gile ak buat bersama alio, ham n ELMO!!!!
mlm nie mule2 g diner kt kg.darat....dgn fatin, mufti, rumet, kak muni sume...
pastu kami g karok kt cmart....n at d same tyme celeb bdy fatin....

kt karok cmart celeb bdy FATIN!!!
HAPPY BIRTHDAY FATIN!!

lepas settle everything ak terase cm nk makan durian, so ktrg pon g bli kt PMC
nk g mkn uma alio tp pagaq da tutup so kami pon end up mkn kt dpn jata uum nie...
lepas makan taw jela ape yg jd kn....main siram2...smpi lencun habis sume...huhu...
pastu, tah mcm mane mlm mi jugak kami end up kt penang...hahah...sweetest memory of all laa...

bergambar kenangan di ats bridge

KORG MMG GILO!!!


22 March 2011

specially made 4 u....

u know u have to cheer me up even on my dullest day!!!
if ever i need u, u'll be just round the corner...
u r my comfort zone...
feels great whenever being with u...
u n me make a perfect WE!!!
tunning the days from sad to sunny...
whenever we don't get together,
life cant just get any better...
u'll always be by my side...
whether im happy or blue...
caring, understanding, warm and loving...
it's wonderful to know that,
i have u that i can always count on....
thanks for being such a good person to me...

:::NUR SYAHIRA NABILA:::



p/s: da2...jgn senyum lame2...sy da tunaikn janji ok...:)

01 February 2011

kebinet dibubarkan hr ini!!!

1.2.2011....tarikh yg dinanti2 oleh sume org...pembubaran mpp...maka tamatlah riwayat ak sbgai mpp uum 09/10/11.... wow!! lame 2...mpp plg gile kuase in history...genap 1 tahun 4 bulan...jd mpp bez sbb knl ramai org n dpt geng yg bes2 jugak...dulu aku de post psl gossip mate ak yg sumenye mpp...tp entry kali nie ak nk cite psl some of my experiences mse jd mpp.....

1.2.11...walaupun xjd sgt tp assume jela mcm kami tgh buat 2....:)
malam keriangan meraikan pengakhiran kerja...hehe..
kami celebrate dgn karaoke sepuas-puasnye bersama abg bob demoto, jalud, acap n nik....
rakan2 seperjuangan yg ade alio, pika, atin, kak ton n kak muni....
kami mmg sgt enjoy mlm smpi blk uum kul 2 pg mcm 2....
pas puas karok g makan2 kt jitra...yg penting kami dibelanja oleh mereka..
mekasih ye kerana meraikan kami...mlm 2 jugak dpt 2 msg dr 2 org penting...

JALUD: tahniah dan terima kasih keranan telah berjasa dan berbakti kpd kami student2 uum....
BOB MANTAN: salam perpaduan salam aspirasi, d kesempatan ini secara peribadi bob nk ucapkan syabas dan tahniah kpd pemimpin muda harapan negara kerana telah berkorban serta mengerah keringat demi b'juang dan b'bakti demi kebajikan mahasiswa uum. semoge penat lelah ini akn menjadi bekalan yg b'guna di suatu hari nanti. jgn lesu, juang dan terus berjuang demi agama bangsa dan tanah air...

huh...pjg sungguh msg bob...penat taip...huhu...nyway, korg la yg nyk membantu dlm membentuk ktrg sume...tq!!!

GBS!!!! kamilah geng bas skola!!! huhu
pic ni plak geng2 fasi n urusetia orientasi intake disember..
mse ni sume terdesak cz xde sape nk join...
so kami2 nilah yg pakserela join jugak...
sonok keje ngn kwn2 baru...mcm daus, an, hanim n pakmat tempe...hehe:)
kami mmg close smpi skg!! GBS tertubuh pon disini...
thnx jugak laa pd org yg bg name grup kami 2 k...
agak sempoi disitu...huhu:) 
btw, terasa cm nk join ke???ops!!!

ini pulak geng2 GET 2010
mse ni ak last minute kot join...sbb ade ksg n ak je yg available n ade paspot...
trip yg sgt2 la happening....i had so much fun wif 'em....
yela, g thai jln2 makan angin...tentatif haram xikut lgsg....
sekadar ade je...tp sume xkisah sbb sume mmg kaki jalan....
dlm schedule kate nk g mlawat 12 skola n 4 uni....
tp at last, it turned up 2 b 2 skola n 2 uni je...hahahaha
peristiwa plg syiok adlh van lari tglkn kami di border bukit kayu itam...
mmg cuak tp sib bek da de kt msia...

IMT-GT VARSITY CARNIVAL
ak, sya, iera, ham, kak muni....
kami wakil uum n wakil MALAYSIA ok...hehe
mse nie ak mmg sgt2 terharu laa...
sbb msk uum n jd mpp dpt pg bende nie...
mmg dr 1st sem ak kt uum, ak teringin sgt nk join....
its a great memory after all...
kami kne buat presentation pasal humanizing leadership mind...
esk nk present mlm ni bru siap slide...hehe...
kne marah siap ngn dr. nazri...smpi nangis2...

geng exponiaga yg sempoi....
menjadi ketua sekreteriat exponiaga mse pesta konvo 2010...
mmg sgt2 challenging...
lg2 mse nk g sound gerai2 haram yg bersepah kt tepi PKU 2...
huhu...ak kn baik...sure la xsampai ati...
tp demi tanggungjawab....tpakse gagahkn...
sampai menangis jugak laa mse nie...
sbb ade 1 gerai haram 2 willing nk bayar 500....
tp sedih gile...cz die xdapat proper khemah n hujan plak tiap2 hr...
sian aku tgk...siap merayu kt en.zul n en.hazizi suh pulangkan 300 duit depa...
alhmdlh...ak bjaya pulangkn...lege2...

pukul 3 pagi di penang dgn pakaian serupa ini!!! mmg giler!!!
bayangkan lah...kerje yg sgt gile ok....ktrg join program buke pose faisal kt kulim....
pas abis makan2 sume...we decided 2 go 2 penang cz da dekat...
mule2 mmg plan xnk msk pulau....
nk g tgk mv kt the carnival...tp lepas abs mv kol bob...
die ajk sahur sesame kt mcd...so kne jugak lh msk pulau...
sementara nk tgu kul 4 pg, ktrg pn g la lepak2 kt gurney drive...
2 la wujudnye pic kami berlima!!!
smpi uum dlm kul 9 pg...

orientasi intake julai yg plg meriah n hovoc!
orientasi besar yg sgt menjadi....huhu...
walaupun byk mslh jd tyme ni....
tp dpt cover....lgu tema yg dpilih mmg bez...GENERASIKU!!
siap ade tarian tema lg....mmg gile sopting laa geng2 mpp ak....
bende yg plg xdpt ak lupekn mse nie 
1st tyme jd mc kt dwn mas...n that is one of my dreams b4 msk uum...
alhmdlh...berjaya capai....

deligasi mpp ke parlimen malaysia
jalan2 kt kl bsama geng mpp...sempat melawat parlimen yg sedang bersidang mse nie...
pas kua je dr dewan, ak trus simpang angan2 nk jd politician...hehe
lawak tp cm bez lau btl2...
dpt tgk menteri bersidang pon da rse puas...
siap ade adegan yg bez lg...ketuk2 meje...hehe

baksis di satun, thai
 mse nie baru2 nek mpp jugak...g kpo kt pak bara  n trus sambung baksis kt satun...
kami combine ngn dak2 unimap mse nie...so ramai laa...
ak duk serumah ngn mantan ydp unimap, matnor...
kami adik beradik angkat laa..hehe...
hari2 makan seafood kt cni...
udang lipan laa, ketam laa, udang galah laa...
huh! mmg sodap woo!!!

kt ukm...sprm punya konvensyan..
ni plak 1st event lua yg ak, kak ton, kak muni n naim join pas jd mpp....
xde sape lg bole join cz mse nie mggu exam...
kami je yg da habi paper...
so ktrg la yg join...
em, mse ni kami je mpp baru yg dtg....u len sume blm election...
so derg msih mpp lame...
agak malu2 lg tp sonok maen bingo mse ni dgn mamtan mpp ukm...heheehee



panjagn gak post kali nie...
lepas geram...lame xmenulis...
hehehe:)

16 December 2010

SIAPAKAH AKU???

pabila keseorangan dan kesunyian
hatiku sering bertanya
apakah yg bakal tejadi
pd diri ini....esok? lusa?
10 or 20 tahun akan dtg?
adakah ak bakal menjadi guru yg baik
mungkin juga menjadi seorang pensyarah
atau yg paling xmungkin menjadi ahli politik
sungguh! itu yg bermain di benak fikiranku sekarang
tapi hatiku bertanya lg
layakkah aku???
mungkin ada benarnye kate org2 tua
tuah ayam nampak dikaki,
tuah manusia xda siapa yg tahu
hanya ALLAH sahaja yg mengatahui tuahku
tapi aku tetap percaya
bahawa ak mampu melakukan semua ini
tabah menempuhi segala rintangan
baik ringan mahupun berat
ak mungkin PASTI melawannya
biarpun sakit yg bakal dirasai
namun senyuman tetap akan ku hadiahi
kerana AKU TAHU SIAPA AKU!!!

17 October 2010

jgn katakan ' KU CINTA PADAMU '
ble kau x benar2 peduli..

jangan bicarakan soal perasaan,
bile itu x benar2 ada..


jangan kau sentuh hidup seseorang,
bile kau hanya berniat main2 dengannya..


jangan menatap kedalam mata seseorang,
bile apa yang kau lakukan hanya pembohongan..


hal yang paling kejam yang dilakukan,
ialah membuat seseorang jatuh cinta..


sedangkan kau x berniat langsung,
UNTUK MENERIMANYA...

16 October 2010

hargailah diri ini

KAWAN2......
bukan semua kesetian,
di balas dgn kebahagiaan,
kadang2 apa yang di harapkan,
tak semestinya menjadi kenyataan,
tapi teramat lah pedih bila insan yg kita sayang,
tak pernah hargai apa yang kita korbankan...

namun itulah ketentuan ALLAH untuk menguji,
sekuat mana kekuatan iman kita,
buat insan yang mengerti,
hargai hati kerana ia terlalu bererti,
hargai rasa kerana ia cepat terasa,
hargai semuanya kerana apabila ianya terluka,
sukar untuk di CANTUM semula............

15 October 2010

setahun sudah ku menjadi MPP

poster mpp 2009/2010
hari ini, genaplah setahun usiaku menjd mpp....happykah aku???  bahagiakah aku??? atau mungkin terseksa dan sengsara....??? hmmmm....itu lah perasaan yg bermain di lubuk hatiku tika dan saat ini....aku mungkin bukanlah pemimpin yg bagus...tetapi, aku boleh katakan yg aku sudah mencuba menjadi yg terbaik....

frankly speaking, jd mpp ni best....lg2 dpt kwn2 yg sgt2 bez....mcm ALIA, PIKA, MUFTI, FATIN, GRACE....yg len2 pon ok gak....tp derg ni la best buddy aku lam mpp....derg laa yg byk bg nasihat n tempat aku bergosip...hehe:)...kdg2 ade gak tension tp ble pk psl kwn2 ni, trus ilang....cume ade laa org2 yg slalu buat kami tension....tp ukhwah kami kuat....hehe...untuk melawan segalanya....

dulu fath pnh kate, jd mpp bukan senang....bile korg rase penat bru la korg buat keje...tp klu xrase penat, korg xbuat ape....tp walaupun aku ade rase penat tp aku masih belum puas...masih banyak yang aku nk buat...hope sebelum abis, aku dpt la buat ape yg aku nk 2....

kite ade 3 bulan lg untuk nekerja...so kawan2 marilah kita BERSATU, BERSAMA, BERJUANG!!!!!!!

12 October 2010

!!.. ANNOYED..!!


I've been annoyed by pretty much things...
Sending "THX FOR THE ADD"?? as if im the one whose ADDING..!! 
duhhhh~~~
so please stop saying that....
coz im not the one who added u or
just simply say "THANKS FOR THE APPROVED".... (^_^)

A COMMENT asking INTRO??Yet i wrote in here??read my profile ok!
Asking for PHOTO comment after u did COMMENT mine..
Famous or Friends?? You Choose....

Act Cute = Owh Please Dont Act, Just B urself..

NEVER EVER ask "Can we be FRIENDS or HOW ARE YOU"....
if cant why would i bother to APROVED you and im FINE ok.. (^_^)

06 October 2010

pengalaman mendewasakan

Kadang2 kite x sedar orang yg kite x peduli,
sayang gile kat kite,
kadang2 kita xsedar,
kite terlampau sayang kat orang,
sedangkan dia selalu sakitkan hati kite,
dan kite x pernah sedar kite bukannya sempurna,
untuk mendapatkan orang yang sangat sempurna dalam hidup kita
dan kita bukannya sapa2,
untuk buat orang menyayangi kite,
macam kite sayang kat dia,
sebab kita cuma manusia biasa,
yg mencari erti sebuat percintaan....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...